Daarnaast is het bij werven ideaal om een ​​groothoeklens te hebben waarmee u de hele site kunt vastleggen. Een statief is ook handig om gelijktijdige beelden te voorkomen, maar houd er rekening mee dat dit in sommige gevallen niet mogelijk is vanwege de onstabiele omgeving.

Bereid je voor

Neem de tijd om de werf te bezoeken voordat u begint met fotograferen. Zo kunt u de klant bezoeken en de bouwplaats zelf bekijken. Dit zal u helpen om te begrijpen wat voor soort beelden u kunt maken. Het helpt ook om het tijdschema van de werf te kennen om te weten wanneer de belangrijke mijlpalen zullen gebeuren.

Denk na over kadrering en perspectief

Om ervoor te zorgen dat de beelden vertellen wat u wilt communiceren, is het belangrijk om na te denken over perspectief en perspectief. Maak eerst een plan van de beelden die u wilt maken en hoe u deze wilt inlijsten. Zorg ervoor dat u de tools en apparatuur hebt om deze beelden goed te kunnen vastleggen.

Schiet hele reeksen foto's

Fotografeer je op een bouwplaats, zorg ervoor dat je altijd meerdere foto's van elke scène maakt. In een turbulente omgeving zoals een bouwplaats kunnen de omstandigheden snel veranderen. Het vastgelegd van de ene foto kan soms niet genoeg zijn om het verhaal te vertellen. Probeer meerdere (dezelfde) shots vanuit verschillende hoeken te maken, zodat u later zelf de beste kunt kiezen.

Conclusie

Fotograferen op werven kan een gedetailleerd en spannend avontuur zijn. Het kan echter ook zeker zijn. Het is belangrijk om de omstandigheden op de werf te kennen en om de juiste apparatuur te hebben. Plan uw fotografie voor in de tijd dat het de beste voortgang is met de projectleider en het schieten van hele reeksen foto's. Op deze manier kunt u prachtige beelden vastleggen zonder te leveren op kwaliteit.

.

Ook interessant

Fotografie

Fotografie - De BasisFotografie is de wetenschap, kunst en het proces van het maken van duurzame foto's door licht vast te leggen, zowel elektronisch ...

Lees verder

Fotograferen Bouwwerven

Fotograferen BouwwervenFotograferen bouwen is de ultieme uitdaging voor een creatieve fotograaf die op zoek is naar unieke beelden waarmee hij zich ka ...

Lees verder

Fotograferen Interieur

Fotograferen van InterieursFotograferen van interieurs kan een uitdaging zijn. Dus, hoe maak je de perfecte foto's van je interieur? In deze tekst lee ...

Lees verder